Project: gereformeerde kerk in Dronten

VERA Shutters werkt niet alleen voor particulieren, maar ook voor zakelijke opdrachtgevers. In dit geval ging het om een kerkgebouw in Dronten met prachtige, maar ook echt forse driehoek-ramen. Erg nieuwsgierig stapte ik naar binnen, wat zou deze klant willen en met welk probleem zouden ze kampen?

Al snel bleek dat de lichtinval erg mooi was, maar ook te veel van het goede. Op zonnige dagen waren de teksten onleesbaar die op het grote scherm worden geprojecteerd in de kerk. Speciaal zonwerende folie op de ramen was geen afdoende oplossing gebleken.

Omdat het raamoppervlak echt aanzienlijk is en er dus veel shutterpanelen geplaatst moesten worden, is gekozen voor een clearview bediening (zonder tilterstok) en een lamelmaat van 76mm. Dit is een tussenmaat die vaak gekozen wordt. Met deze lamelmaat heb je nog steeds een goed zicht wanneer de lamellen volledig horizontaal staan. De kleinste lamelmaat (63mm) zou wat te smal en druk worden omdat je hiermee meer horizontale lijnen mee creëert. De grootste lamelmaat (89mm) was weer te grof voor deze raampartij, deze maat past vaak beter bij bredere panelen en brede schuifpuien of vaste ramen.

Over de kleur hebben we ook nog even getwijfeld, maar wit was toch echt wel de beste optie. Wit zou ervoor zorgen dat de sfeer in de ruimte licht zou blijven en praktisch gezien was een donkere kleur ook te onhandig: op een donkere kleur zie je het stof beter en dat zou betekenen dat iedere twee weken de shutters afgestoft moeten worden. Bij een hoogte van het grootste raam met 5 meter is dat wel een echte opgave.

De inmeting en uiteindelijke plaatsing waren natuurlijk best een uitdaging. We hebben een hoogwerker gehuurd om de graden in de punten van de hoeken te kunnen meten. Uiteraard hadden we de hoogwerker ook weer nodig op de montagedagen om het allemaal te kunnen bevestigen. Het was best even spannend, zou alles goed passen, hadden we nergens fouten gemaakt?

De montage was vlak voor kerst en dat gaf een leuke sfeer, kerstmuziek op de achtergrond, we hebben nog meegezongen en dat samenwerken op die koude dagen, maakte dit een bijzondere opdracht. Tijdens het monteren kwamen er steeds gemeenteleden een kijkje nemen die zich ook echt betrokken voelden bij dit project.

Gelukkig pasten de shutters perfect en was het eindresultaat echt fantastisch. Onze opdrachtgevers waren erg verrast en blij met het resultaat, we krijgen veel complimenten en een zelfs een prachtige recensie op Google!

Wil je op de hoogte blijven?

Volg ons op de sociale media of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor aanbiedingen en nieuwtjes!

(De knop leidt je naar een aparte pagina waar je jouw mailadres kunt invullen. We gebruiken het bekende Mailchimp-systeem om data veilig en conform AVG te bewaren.)